A SIMPLE KEY FOR PROLAKTIN YüKSEKLIğI HIPOFIZ UNVEILED

A Simple Key For prolaktin yüksekliği hipofiz Unveiled

A Simple Key For prolaktin yüksekliği hipofiz Unveiled

Blog Article

Dış gebelik, onu normal bir rahim içi gebelikten ayıran bir dizi belirtiyle karakterize edilir. Bir kadın ilk olarak karnının alt kısmında ağrı ve çeşitli hormonal değişikliklerin neden olduğu düzensiz rahim kanaması yaşayabilir.

dış gebelik tedavisi dış gebelik nasıl anlaşılır dış gebelik belirtileri ektobik gebelik PAYLAŞ

Bunun yanı sıra kadınsal hormonlarda dengesizlik oluşması, ilişki sonrasında döllenen yumurtanın normalin dışında gelişim göstermesi gibi sebepler de dış gebeliğin nedenleri arasında sayılabilir.

Dış gebeliğe hastanın doktor kontrollerini düzenli takip etmesi, eğer aile tamamlanmışsa koruma yöntemlerini uygun şekilde uygulanması annenin olası bir ektopik gebelik tekrarını önler ve anne hayatını tehlikeye atmaktan kurtarır.

Rahmin iç astarı olan endometrium dokusunun rahim dışında da bulunması fallop tüplerini tıkayabilir ve dış gebelik riskini yükseltebilir.

Dış gebeliğin belirli bir sebebi yoktur. Her kadının anatomik yapısı farklı olduğu için dış gebeliği tetikleyecek unsurlar da farklılık gösterir. Ancak kadınlarda dış gebeliğe neden olabilecek faktörler genel olarak şu şekildedir;

Kadınlarda normal yollarla ya da tüp bebek tedavisi ile döllenme sağlandıktan sonra doğumun sağlıklı bir şekilde gerçekleşebilmesi için bazı advertisementımların ve süreçlerin gerçekleşmesi beklenir. Bu süreçlerden biri de döllenmiş yumurtanın yani embriyonun doğru bir şekilde anne karnı içerisine yani rahme yerleşmesidir. Olması gereken yani sağlıklı bir gebelik oluşumunda embriyo rahim içerisinde bulunan endometriyum tabakasına tutunur ve doğuma kadar burada gelişmeye devam eder.

Dış gebelik fark edilmediği ve doktora gidilmediği durumda semptomlarına bağlı olarak kilo kaybı yaşanabilir.

Doğurganlık tedavisinde kullanılan bazı ilaçlar yumurtlamayı uyararak birden fazla yumurtanın döllenmesine yol açabilir. Bu da dış gebelik riskini artworkırır.

Oluşan kanamanın bir an önce kontrol altına alınması gerekmekte olup, hasar gören fallop tüplerinin Detay ise ya hepsi ya da bir kısmı ameliyat ile alınmak zorunda kalınır. Yapılan cerrahi girişimler açık ya da kapalı tekniklerle gerçekleşebilir.

İlkay kara 7 haftalık hamileyim ultrasonda bebeğin kesesi ve amniyon sıvısı gözüktü fakat bebek tam olarak gözükmedi doktor iki hafta sonra tekrar gel dedi bunun sebebi dış gebelik olabilir mi

Geçmiş Cerrahi veya Enfeksiyonlar varsa; dikkatli olmak ve adet gecikmesi durumunda gebeliğin yerinin tespit etmek gereklidir.

Bu risk faktörlerinden birine veya daha fazlasına sahip olan kişiler gebe kalmayı planladıklarında hekimleriyle görüşmeli ve dış gebelik riskini limit etmek için gerekli önlemleri almalıdır.

Bu durumlarda tutarlı takip önemlidir. Nadir durumlarda, HCG seviyeleri bir dozla yeterince düşmezse ikinci bir metotreksat enjeksiyonu gereklidir. Ne beklenebileceğini bilmek için metotreksatın olası yan etkileri ve riskleri hakkında bir doktorla konuşulmalıdır.

Report this page